ВУКОВИЋ У ЊУЈОРКУ: ИМЕ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ИЗГОВАРА СЕ У ЦИЈЕЛОМ СВИЈЕТУ

1387

Подсекретар УН и специјални савјетник генералног секретара УН-а Адам Диенг организовао je синоћ пријем за градоначелнике Источног Сарајева Ненада Вуковића и Сарајева Абдулаха Скаку у сједишту Уједињених нација у Њујорку.

Диенг је честитао градоначелницима на успјеху и позитивним ефектима Европског омладинског олимпијског фестивала (EYOF), који је прије тачно годину дана одржан у Источном Сарајеву и Сарајеву.

„Допринос миру, сарадњи и дијалогу је евидентан и због тога је наше признање оправдано. Градоначелници су реализовали значајан пројекат, а Уједињене нације промовишу тај догађај као позитиван примјер. Честитам вам и на награди коју сте добили у Монаку за Дипломатску активност године, која потврђује важност овог догађаја за мир и разумијевање у свијету. За овакве искораке су потребни одлучни и способни људи, који разумију потребу за толеранцијом“, рекао је Диенг.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић захвалио је Уједињеним нацијама за додијељено признање, истичући да му је синоћним пријемом у сједишту УН указано повјерење и велика част.

„Драго нам је што смо за организацију EYOF-а 2019 добили и ову врсту признања, те да Уједињене нације овај пројекат промовишу у цијелом свијету, чиме се доприноси позитивној слици и о градовима Источно Сарајево и Сарајево“, рекао је Вуковић.

Вуковић је истакао да је посебно значајно то што се име града Источно Сарајево изговара у цијелом свијету и то у позитивном контексту, што потврђује оправданост организације овог великог спортског догађаја.

„Овакви пријеми и састанци изузетно су важни, узимајући у обзир да смо у претходном периоду изгубили одређене ‘медијске утакмице’, због чега нисмо били представљени у свијету на одговарајући начин. Сматрам да је дошло вријеме да то поправимо“, нагласио је Вуковић.

Вуковић је подсјетио да је пријем у сједишту УН у Њујорку организован на годишњицу отварања EYOF-а 2019.