ПАЛЕ- Бесплатна чланарина за чланове Удружења „Четири плус“

69

Директор Народне библиотеке Пале Бојан Чворо и предсједник Удружења вишечланих породица „Четири плус“ Жељко Нинковић потписали су данас Споразум о бесплатној чланарини за чланове овог удружења.

Чворо је рекао да се Библиотека обавезују да ће обезбиједити бесплатну чланарину за ученике основних и средњих школа, студенте вишечланих породица, али и родитеље из овог удружења.

Он је навео да су до сада пријављена 52 члана Удружења, али да списак није коначан и да ће га допуњавати.

„Из године у годину гледамо да будемо примјер и подржимо овакве породице. Није пуно али је значајно за вишечлане породице. Трудимо се да будемо друштвено одговорна установа кроз овакав вид подршке“, рекао је Чворо новинарима.

Према његовим ријечима, годишња чланарина ће омогућити корисницима услуга Библиотеке приступ 42.000 наслова, односно фондовима Дјечијег одјељења, белетристике, стручне и стране књиге као и кориштење читаонице у Народној библиотеци.

Нинковић је захвалио директору Библиотеке што већ пету годину потписују овај споразум, јер им, како каже, овај вид подршке много значи.

„Цијенимо што су изабрали нас и надам се да ће сарадња бити настављена. Оно што паљанска Народна библиотека чини за нас треба да буде примјер и другим установама и организацијама“, поручио је Нинковић.

Он је додао да су доставили списак за бесплатно чланство на којем су 52 заинтересована члана Удружења, али да очекују да ће их се учланити још.

Нинковић је рекао да Удружење броји 121 породицу на подручју општине Пале.

/Срна/