ПАЛЕ- Бесплатни уџбеници за ученике од петог до деветог разреда

217

Општина Пале ће и ове године финансирати набавку уџбеника за ученике од петог до деветог разреда, рекао је Срни начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Жарко Човић.

„Добра пракса од прошле године је да је велики број ученика вратио очуване комплете књига у школске библиотеке, тако да у комбинацији са књигама које су купљене ове године, осим комплета страних језика, ученици ће имати обезбијеђене уџбенике за нову школску годину“, рекао је Човић.

Он је апеловао на ученике и родитеље да по завршетку школске године врате књиге у школске библиотеке како би их на најбољи начин искористиле сљедеће генерације ученика.

Према његовим ријечима, ово је једна од мјера локалне заједнице да на директан начин подржи грађане и олакша им процес школовања дјеце.

Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједиће уџбенике за све ученике од првог до четвртог разреда основних школа, за све ученике основних школа који су побједници републичког такмичења у школској 2022/2023. години, што се односи и на ученике музичких школа и за ученике од петог до деветог разреда који су треће и наредно дијете по реду рођења у породици са троје и више дјеце.

Ово министарство уџбенике обезбјеђује, такође, и за ученике од петог до деветог разреда која су корисници права на додатак за помоћ и његу другог лица, као и за дјецу кориснике права на личну инвалиднину у складу са Законом о социјалној заштити.

Министарство породице, омладине и спорта Српске обезбиједиће бесплатне уџбенике за одличне ученике из породица са четворо и више дјеце, и то за ученике од петог до деветог разреда.

/Срна/