ПАЛЕ- Данас кошаркашки турнир, промоција књиге и Фестивал рока и занатског пива

424

У оквиру „Госпојинских свечаности“ поводом Дана општине Пале – Успења Пресвете Богородице данас ће бити отворен кошаркашки турнир „Тамоза куп-Пале 2021“ и промовисана књига о Небојши Глоговцу под насловом „Глоги“, аутора Александра Ђуришића.

Отварање кошаркашког турнира планирано је у 17.00 часова, а промоција књиге о Небојши Глоговцу у 19.00 часова у сали Културног центра.

Од 20.00 часова на Студентском тргу услиједиће Фестивал рока и занатског пива – наступ демо хард-рок бендова.

За сутра у 17.00 часова предвиђено је отварање меморијалног кошаркашког турнира „Богдан Боћа Лучић“ на спортским теренима Станица Пале.

Истог дана биће одржана свечана сједница Скупштине општине Пале од 18.00 часова у Културном центру, након чега ће у 20.30 часова наступити група „Кербер“ на Студентском тргу Пале.

На дан славе Успења Пресвете Богородице, 28. августа, у 9.00 часова биће служена архијерејска литургија у Цркви Успења Пресвете Богородице, након чега ће услиједити литија и дефиле улицама Пала, као и полагање вијенаца на Централном спомен-обиљежју.

У 12.30 часова планирано је отварање новог објекта Дјечијег центра „Бубамара“ Пале, док ће у 13.00 часова бити ломљење славског колача и ручак у салону „Комета“.

Истог дана у 16.30 часова планирано је отварање Балканског првенства за јуниоре у џудоу у Спортско-пословном центру „Пеки“, док је у 19.30 часова заказана Свечана академија поводом 100 година Народне библиотеке Пале.

Програмом „Госпојинских свечаности“ предвиђено је да у недјељу, 29. августа, буде одржан Сабор бораца- Борачка организација Пале од 10. до 14.00 часова, а у вечерњим часовима Милан Димић ће извести представу „Савршен крој“.

Госпојинске свечаности се завршавају у суботу, 4. септембра, Меморијалним турниром у женској одбојци „Веселинка Слијепчевић Обрадовић“ у дворани „Пеки“.

„Госпојинске свечаности“ почеле су у петак, 20. августа, када је Гусларско друштво „Старина Новак“ на Палама организовало гусларско вече.

/Срна/