ПАЛЕ- За пољопривредну механизацију и прикључке издвојено 63.000 КМ

188

Општина Пале данас је потписала уговор са 70 пољопривредних произвођача за набавку механизације и прикључака, за шта је из буџета општине издвојено око 63.000 КМ.

Замјеник начелника општине Пале Срђан Бутулија рекао је да је општина путем јавног позива за набавку пољопривредне механизације и прикључака за механизацију успјели да обезбиједи средства за 70 пољопривредних произвођача.

Он је нагласио да је циљ да се из године у годину тај износ повећава, јер сматра да је за било ког корисника овог подстицаја велики успјех уколико се бар врати на своје имање и одржава га, а посебно ако успије да производи за породицу и тржиште.

Бутулија је рекао новинарима да је намјера општине да у наредном периоду буде формирана пољопривредна задруга, путем које би се повезали пољопривредни произвођачи са тржиштем.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у општини Пале Жарко Човић рекао је да општина Пале дуже година организује јавни позив путем којег донира и учествује у суфинансирању набавке пољопривредне механизације и пољопривредних прикључака за пољопривреднике са овог подручја.

„На овај начин покушавамо да помогнемо и да поспјешимо пољопривредну производњу како бисмо помогли домаћинствима која се баве пољопривредом да дођу до финалних производа и да им се олакша процес производње“, навео је Човић.

Пољопривредни произвођач из села Боговићи Медина Ризвановић рекла је да ће јој ова помоћ добро доћи, јер је сада обезбиједила ротациону косилицу за трактор.

Пољопривредник из Мокрог Растко Кусмук захвалио је начелнику и Општинској управи за помоћ за набавку трактора, што ће му много значити у даљем раду.

Он је рекао да се бави производњом млијека и свака помоћ значи много.

/Срна/