ПАЛЕ- На филозофском факултету данас радионице о превенцији насиља

123

На Филозофском факултету на Палама данас ће бити одржана конференција поводом радионица о значају волонтерског активизма у заједници и педагошком приступу у пракси у пружању услуга жртвама породичног насиља и његовој превенцији, најављено је из Удружења грађана „Женски интерактивни рурални центар“ Источно Сарајево.

Радионица се одржава у оквиру пројекта „Источно Сарајево – град без насиља“ који се спроводи у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану, који финансира ЕУ, а имплементира Развојни програм УН уз подршку града Источно Сарајево.

На конференцији, која ће бити одржана у 13.30 часова, обратиће се декан Филозофског факултета Пале Владан Бартула, представник града Источно Сарајево, те директор Удружења грађана „Женски интерактивни рурални центар“ Милена Регоје.

Од 14.00 часова члан „Женског интерактивног руралног центра“ Маја Марјановић представиће информацију о пројекту „Источно Сарајево – град без насиља“, док ће од 14.15 часова професор Златиборка Попов Момчиновић говорити о волонтерском активизму у заједници.

Презентација о педагошком приступу у пракси у пружању услуга жртвама породичног насиља и превенцији насиља биће одржана у 15.15 часова.

Рад у групама на задате теме планиран је од 16.30, а дискусије и закључци у 17.30 часова.

/Срна/