ПАЛЕ- Остојићева свој таленат усавршава у Требињу

222

Деветнаестогодишња Анастасија Остојић, талентована сликарка са Пала, изложила је радове на овогодишњој Међународној ликовној колонији „Арт симпозијум“ и стала раме уз раме са умјетницима са дугогодишњим искуством из Индије, Грчке, Србије, Сјеверне Македоније и цијеле БиХ.

Остојићева, која је студент прве године требињске Академије ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву, била је најмлађи учесник симпозијума на Палама међу 20 умјетника.

„Као бруцошу, пружила ми се прилика прошле и ове године да као најмлађи учесник Ликовне колоније Арт симпозијум будем дио ове приче и активно учествујем у њеном раду, станем раме уз раме са еминентним умјетницима и тако покажем свој таленат“, прича Остојевићева за Срну и додаје да слика техником акрилик.

На изложби ликовних радова, одржаној крајем августа на Палама, Остојићева је представила своје радове, и то композицију паркета и мотив дјечије играонице на Јахорини.

Остојићева наводи да је од искусних професора и умјетника на ликовној колонији добила много препорука за унапређење технике и рада.

„Њихови савјети сигурно ће ми помоћи да изградим свој стил током даљег школовања и усавршавања у овој грани умјетности“, каже Остојићева.

Она захваљује оснивачу и умјетничком руководиоцу Међународне ликовне колоније „Арт симпозијум“ Лази Савићу, који ју је припремао за пријемни на Академији ликовних умјетности у Требињу и који јој и даље пружа подршку.

Према њеним ријечима, током прве године студија имала је времена да размисли шта жели у будућности да усаврши, па се тако одлучила за смјер графика.

ЉУБАВ ПРЕМА СЛИКАЊУ ОД ДЈЕТИЊСТВА

Према сликању и цртању Анастасија љубав гаји још од дјетињства, када је као шестогодишњакиња више од двије године похађала школу сликања у Атини, гдје је привремено живјела.

Након повратка на Пале, она је наставила да похађа часове цртања и сликања заједно са три године млађом сестром Еленом, која има изузетан таленат за музику и цртање.

„Љубав према цртању никад није престала, те сам након завршене гимназије уписала Академију ликовних умјетности у Требињу“, истиче Остојићева и додаје да, за сада, нема одређени стил који прати.

Она инспирацију за рад налази у свом окружењу, а претежно ради акрилик на платну.

Остојићева својом четкицом ствара умјетничка дјела на којима су мртва природа, животиње и портрети, углавном по слободној вољи.

Таленат, труд и рад красе ову узорну дјевојку, која у свему има безрезервну љубав и подршку породице.

Остојићева се нада да ће након завршетка студија имати прилику за додатно усавршавање ван БиХ.

/Срна/