ПАЛЕ- Паљански основци упознати о опасностима оружја

84

Припадници Полицијске станице данас су за основце са Пала одржали предавање током којих су их упознали о опасностима које настају усљед нестручне употребе ватреног оружја или минско-експлозивних средстава.

Предавање је ученици шестог разреда Основне школе „Пале“ одржано у оквиру кампање „Оружје не штити, оружје убија“ коју организује Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је новинарима да су у протекла четири мјесеца евидентирали девет кривичних дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја против девет лица, те да су санкције прописане законом ко неовлаштено употребљава ватрено оружје у износу од 400 до 1.200 КМ или казна затвора од 40 дана.

Стокановићева каже да неовлаштена употреба оружја не подразумијева само испаљивање хитаца из ватреног оружја, него и показивање и руковање ватреним оружјем на јавном мјесту које може угрозити грађане.

„Апелујемо на све грађане да, уколико на јавном мјесту пронађу минско-експлозивна средства или одбачено ватрено оружје или било које дијелове ватреног оружја, пријаве то најближој полицијској станици или на број 122“, рекла је Стокановићева.

Стокановићева поручује да ће припадници Полицијске управе Источно Сарајево до половине јуна у свим основним и средњим школама на подручју Управе, одржати предавања о овој теми.

Према њеним ријечима, кампања коју организује МУП Републике Српске реализује од 20. маја.

/Срна/

фото: РТВИС