ПАЛЕ- Подијељено 70 пакетића и плишаних меда

121

Црвени крст Републике Српске данас је на Палама организовао подјелу новогодишњих пакетића и плишаних играчака за 70 малишанима из социјално угрожених и вишечланих породица са подручја ове општине.

Пакетићи и плишане играчке прикупљени су у оквиру акције „По један медо за свако чедо“ која је организована од 15. децембра 2О23. до 7. јануара ове године у општинама и градовима широм Српске.

Сарадник за информисање у Црвеном крсту Републике Српске Миљан Рашевић изјавио је новинарима да је данас у сједишту ове организације на Палама подијељено 70 од укупно 205 прикупљених пакетића и плишаних меда дјеци из социјално-угрожених и вишечланих породица, те додао да је остатак пакетића претходних дана уручен корисницима на терену.

Рашевић подсјећа да је акцију „По један медо за свако чедо“ покренула Стручна служба Црвеног крста Републике Српске и послала позив свим институцијама, организацијама и партнерским удружењима да се укључе у хуманитарну акцију помоћи за дјецу из рањивих категорија становништва.

„Захваљујемо се бројним донаторима запосленим у Министарству финансија и Министарству привреде и предузетништва Републике Српске, Полицијској управи Источно Сарајево, Народној библиотеци Пале и Женском одбојкашком клубу Јахорина, те нашим партнерима Црвеном полумјесецу Турске, који су издвојили значајна средства за подршку акцији“, навео је Рашевић.

Он је истакао да се акцији прикључио и локални вртић „Цврчак“ са Пала, као и ученици из секција Црвеног крста у школама „Србија“ и „Мокро“.

Према његовим ријечима, ова акција је била републичког карактера, па су и бројне друге општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске дале свој допринос и посредством локалних привредника и донатора, прикупиле значајне количине плишаних играчака или новца за куповину новогодишњих пакетића најмлађим суграђанима из угрожених породица.

/Срна/

фото: РТВИС