ПАЛЕ- Потписани уговори о пројектима на Јахорини вриједности веће од три милиона КМ

75

Начелник општине Пале Бошко Југовић и извођач радова „Еко еуро тим“ из Бањалуке потписали су данас уговоре за извођење радова на два пројекта који се тичу изградње главног канализационог колектора и примарне канализационе мреже фекалне канализације на Јахорини, чија укупна вриједност прелази три милиона КМ.

Југовић је изјавио новинарима да је ово један од битнијих момената по питању инвестиција у овој години захваљујући средствима Министарства финансија Републике Српске, које је обезбиједило у кредитном аранжману са Европском инвестиционим банком.

Он додаје да је ријеч о пројекту изградње главног канализационог колектора од новог пута према Јахорини до хотела „Младост“ на овој планини вриједности 1.343.360 КМ без ПДВ-а, те пројекту изградње примарне канализационе мреже фекалне канализације Туристичко-спортског центра „Дворишта“ вриједности 1.940.000 КМ без ПДВ-а.

Према његовим ријечима, рок за извођење радова је осам мјесеци и надају се да ће и прије тога све бити завршено, јер постоје сва одобрења за градњу, а ријеч је и о респектабилном извођачу радова који може да се избори са овим послом.

„На овај начин дајемо допринос комплетном туристичком комплексу Јахорине и Дворишта и у овој години када је тешко обезбиједити инвестиције ми затворамо круг са око четири милиона КМ укључујући ПДВ. Сва средства биће из кредитног аранжмана коју ће општина Пале враћати, дио обезбиједити из гранта, а дио из властитих средстава општине“, истакао је Југовић.

Он додаје да овим пројектима, али и другим улагањима у инфраструктуру на Јахорини, показују да су одговорна локална заједница која води рачуна о људима који раде на овој планини.

Југовић каже да аспект посвећују и Туристичко-спортском центру „Дворишта“ на подручју општине Пале, гдје се очекује експанзија изградње туристичких садржаја.

Зоран Вученовић, одговорно лице у предузећу „Еко еуро тим“ из Бањалуке, које ће изводити радове на Јахорини, каже да су потписали два вриједна уговора у овој тешкој ситуацији када је посла све мање.

„Због туристичке сезоне и зимског периода морамо радити истовремено оба пројекта. Не бисмо требали имати проблема јер смо радили на сличним и истим пројектима“, истакао је Вученовић.

Очекује се да радови крену након празника, а рок за завршетак је осам мјесеци.

/Срна/