ПАЛЕ- Почели „Дани Душка Трифуновића“

127

Традиционална манифестација „Дани Душка Трифуновића“, посвећена овом књижевнику, пјеснику и телевизијском аутору, почела је на Палама музичко-поетском вечери са глумцем Иваном Босиљчићем под називом „Наше вече“.

Босиљчић је рекао да током наступа говори њему драгу поезију свјетских и домаћих пјесника, а централно мјесто заузима Душко Трифуновић.

„Суштина ове вечери је да сваки сусрет буде аутентичан и нови и да се препознамо. Знам да се ми знамо са телевизије, али друго је када се сретнемо лицем у лице“, изјавио је Босиљчић новинарима.

Према његовим ријечима, ово вече зове „Наше вече“ јер је подједнако важно и за публику и за људе на сцени.

Босиљчић је пред почетак наступа рекао да се у Источном Сарајеву осјећа као међу својима и да је задивљен љепотом Јахорине коју ће сигурно врло брзо посјетити са породицом.

Директор Културног центра Пале Славка Брезо истакла је да 17. пут организују „Дане Душка Трифуновића“ поводом Дана и славе града Источно Сарајево.

„Културни центар Пале је препознатљив по овој манифестацији кроз коју његујемо књижевност, писану ријеч, а од заборава чувамо и Душка Трифуновића“, нагласила је Брезова.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је поетско вече, прије свега поклон дамама, што се види по препуној сали Културног центра, а због велике заинтересованости организован је и пренос преко видео-бима испред Културног центра.

Он је напоменуо да ће грађани Пала моћи да уживају у програму ове манифестације наредна три дана, организоване поводом славе града Источно Сарајево Светог Петра Дабробосанског.

Југовић је свим становницима Источног Сарајева честитао крсну славу уз жељу да је прославе у здрављу и весељу и да дочекају још много слава заједно у слози.

/Срна/