ПАЛЕ- Пријем за успјешну младу тенисерку Тару Јокић

288

Начелник општине Пале Бошко Југовић угостио је данас талентовану тринаестогодишњу Тару Јокић, члана јуниорске репрезентације БиХ у тенису, и уручио поклон бон, те истакао да ће локална заједница овој младој спортисткињи пружити пуну подршку у даљем раду и напредовању.

„Као локална заједница морамо да поведемо рачуна да овакви таленти не остану само на локалном нивоу, него да буду пласирани у свијету и постигну оно што они желе“, рекао је Југовић новинарима и од срца јој пожелио да и даље остварује резултате, што и чини, захваљујући успјешној породици.

Он је додао да су у разговору са Таром и њеном мајком видјели да иза свега стоји породица, што је и кључ данашњег успјеха у спорту посебно у тешким временима када је дјецу потребно одвојити од улице и свега оног што крије савремено друштво.

Југовић је навео да Тара треба да буде узор и својим вршњацима.

„Гледаћемо да идуће године у буџет ставимо финансирање оваквих младих спортиста, онолико колико можемо, како би они осјетили да су дио локалне заједнице и да свој таленат покажу у својој општини којој ће се увијек враћати. Надам се да ће и други подржати младу талентовану Тару и дати допринос да она буде и постигне оно што заслужује“, истакао је Југовић.

Јокићева је захвалила начелнику Југовићу на пријему и подршци која ће јој много значити током предстојећих такмичења и успјеха.

Она је истакла да је ове и прошле освојила многа првенства широм Републике Српске и БиХ, те да има више од 40 освојених медаља, углавном златних.

„Од прошле године сам члан јуниорске репрезентације БиХ, са којом са остварила историјски успјех и то пласирајући се у полуфинале европског првенства у Чешкој“, рекла је Јокићева, која похаћа Основну школу „Пале“.

Према њеним ријечима, до краја ове године има још три европска турнира, а потом улази у вансезонски дио када крећу опсежне припреме за предстојећу сезону.

Јокићева је рекла да је тренира Недим Вилогорац, те да њен рад, успјех и напредак прати тренер Нено Џумхур, отац професионалног тенисера Дамира Џумхура.

Она је подсјетила да од своје пете године тренира тенис, а од седме се такмичи, те истакла да јој је циљ да освоји гренд слем турнир Ролан Гарос, јер је шљака омиљена подлога.

Пријему код начелника присустовао је и начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Жарко Човић.

/Срна/