ПАЛЕ- Проглашена ванредна ситуација

522

Начелник општине Пале Бошко Југовић прогласио је ванредну ситуацију на подручју ове општине након што су се у појединим дијеловима више насеља ријеке излиле па бујице угрожавају имовину грађана и привредних субјеката.

Југовић је рекао Срни да ће сви расположиви капацитети бити у пуном ангажману док год то буде неопходно, наводећи да су сви водотоци на подручју општине Пале у озбиљном порасту усљед обилне кише која непрестано пада 48 часова.

“Потоци и бујичне воде су подивљале, активиране су и подземне воде и све то је у веома кратком периоду утицало на велики пораст водостаја Паљанске и Мокрањске Миљацке, Праче, Репашнице и свих рјечних токова на подручју локалне заједнице”, рекао је Југовић.

Он је нагласио да надлежне службе прате ситуацију и да настоје да спријече веће посљедице колико је то год могуће, иако је веома тешко дјеловати у ситуацији када обилне падавине не јењавају.

Југовић је рекао да су све надлежне службе још од синоћ на терену, у пуном ангажману је Цивилна заштита, општинска Комунална полиција, радници и механизација паљанског предузећа “Комунално” и “Водовод и канализација”.

“У сарадњи са привредницима, ангажовали смо и људство и механизацију предузећа која се баве нискоградњом и имају машинске капацитете који могу пружити подршку у оваквој ситуацији. Координишемо рад свих екипа на терену и чинимо све што је у нашој моћи да заштитимо грађане и њихову имовину”, нагласио је Југовић.

Начелник општине Пале је замолио грађане за разумијевање и стрпљење.

Јавно предузеће “Водовод и канализација” Пале обавјештава потрошаче на подручју општине Пале и мјесне заједнице Подграб да превентивно прокувају воду јер је због обилних кишних падавина дошло до замућења.

/Срна/