ПАЛЕ- Састанак о студентској пракси у правосудним институцијама

193

На Правном факултету на Палама данас ће бити одржан састанак на којем ће бити разговарано о студентској пракси у правосудним институцијама Источног Сарајева, Бијељине, Требиња и Сарајева, најављено је из ове високообразовне установе.

Студентска пракса, која је предмет састанка, а која је у значајним дијелом одржана прошле године, требала би да буде проширена на нове области и институције, наведено је у саопштењу.

Састанку ће присуствовати представници, професори и студенти Правног факултета, представници правосудних институција из Источног Сарајева, Сарајева, Бијељине, Требиња, као и непрофитне организације Национални центар за државне судове, Канцеларија у БиХ.

Сарадња и пракса успостављени су вишестраним оквирним споразумом о разумијевању о унапређењу практичне наставе и обуке за студенте права и дипломиране правнике, који је потписало или му приступило 40 институција и удружења из Републике Српске и ФБиХ, правних факултета, судова, тужилаштава, професионалних удружења адвоката, судија, тужилаца и стручни сарадници правосуђа.

Састанак ће почети у 12.30 часова на Правном факултету на Палама, а изјаве за новинаре планиране су прије састанак.

/Срна/