ПАЛЕ- Сања Кусмук и Страхиња Ерић спремни за олимпијске игре

519

Начелник општине Пале Бошко Југовић организовао је пријем за учеснике предстојећих Зимских олимпијских игара Сању Кусмук и Страхињу Ерића, истакавши да су од шест спортиста из БиХ који иду у Пекинг – два са Пала.

Југовић је истакао да о квалитету ових спортиста довољно говори чињеница да су испунили олимпијску норму, која је изузетно захтјевна, те им пожелио много среће, успјеха и здравља.

“Пале, као мала локална заједница коју краси спорт и туризам, на свим олимпијских играма има своје представнике”, рекао је Југовић новинарима након пријема за учеснике Олимпијаде и њихове тренере Бојана Минића и Младена Плакаловића.

Кусмукова је рекла да је за њу велики успјех што је учесник Олимпијских игара и захвалила општини и начелнику на подршци, од финансијске до моралне.

Она је истакла да су припреме, које су биле захтјевне, обављали у Црној Гори и Словенији, те да ће на Играма у Пекингу наступати у двије дисциплине слободним стилом – спринт на 1.400 метара и мас-старт 30 километара.

Ерић је нагласио да први пут учествује на олимпијади, која је сан сваког спортисте, те да ће наступити у дисциплини спринт, дистанца 15 километара класичним кораком, и на мас-старту 50 километара.

Тренер паљанског Смучарског клуба “Сарајево – Источно Сарајево” и члан нордијске комисије Скијашког савеза БиХ Младен Плакаловић рекао је да су такмичари спремни и да очекује да ће се представити у најбољем могућем свјетлу.

Секретар Смучарског савеза Републике Српске Милица Клачар рекла је да је сигурна да ће олимпијци добро представити Пале, град Источно Сарајево и Српску, те им пожељела много среће.

Зимске олимпијске игре у Пекингу биће одржане од 4. до 20. фебруара.

/Срна/