ПАЛЕ- Сутра отварање клизалишта

163

На Студентском тргу у Палама сутра ће у оквиру манифестације „Паљанска зима“ бити отворено велико клизалиште, рекао је Срни директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић.

„Клизалиште је површине око 400 метара квадратних. Ове године смо се додатно потрудили, па је са правим ледом, што значи да ће и само клизање бити занимљивије и привлачније, не само малишанима, већ и искусним клизачима“, изјавио је Иконић.

Иконић је рекао да ће од 18.00 часова бити приређена велика дјечија журка, те богат програм уз маскоте и аниматоре, након чега ће у наредном периоду клизалиште бити на располагању свим грађанима и туристима.

Ако интересовање буде велико, Иконић је навео да ће клизалиште у Палама бити отворено до краја фебруара.

Према његовим ријечима, клизалиште је „шлаг на торту“ када је у питању манифестација „Паљанска зима“, коју је красио богат програм, те подсјетио на дочек православне Нове године уз концерт Данице Црногорчевић.

„Иако је било минус 10 степени, велики број наших грађана и туриста је уживао уз звуке наше прелијепе родољубиве музике. Имали смо и прво Богојављенско пливање за Часни крст у општини Пале које смо организовали на ријеци Прачи уз благослов Митрополије дабробосанске. Све ово је ново искуство, а број учесника је превазишао сва очекивања“, истакао је Иконић.

Он је додао да ће се потрудити да програм ове свеобухватне манифестације у будућности додатно обогате.

Термин клизања од један час износи четири КМ, од чега се једна КМ односи на изнајмљивање клизаљки.

Кориштење клизалишта у једном термину и са властитом опремом износи три КМ.

/Срна/