ПАЛЕ- Сутра почиње манифестација посвећена жртвама усташких злочина

218

На Палама ће сутра почети манифестација „Новембар – мјесец дугих ножева“ поводом 80 година од злочина на Раковцу, у Јеловцима и околним селима, гдје су усташе убиле 325 цивила од којих 143 дјеце до 14 година.

Организатор манифестације је Борачка организација Пале, из које су поручили да је главни циљ да цјелокупна заједница ода пошту свирепо убијенима чији животи су уграђени у темеље постојања српског народа.

Према програму манифестације, сутра у 11.00 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице биће служен парастос за погинуле и нестале борце Војске Републике Српске, док је полагање вијенаца на Централни споменик заказано за 11.30 часова.

Поводом обиљежавања крсне славе Борачке организације – Митровдана планиран је славски ручак за демобилисане борце и припаднике Борачких категорија у 17.00 часова у салону „Комета“.

У оквиру ове манифестације 9. новембра предвиђена је промоција филма и споменице „80 година ћутања“ у Културном центру у 19.00 часова.

Парастос за невино страдале на Раковцу биће служен 11. новембра у овом мјесту, а парастос за страдале у Јеловцима биће служен 14. новембра у Мокром.

/Срна/