ПАЛЕ- Убиство Срђана Кнежевића 25 година неразјашњено

278

На Палама је данас обиљежено 25 година од свирепог и још неразјашњеног убиства легендарног команданта елитне јединице Војске Републике Српске „Бели вукови“ Срђана Кнежевића.

Син Срђана Кнежевића, Немања захвалио се представницима медија који заједно са њима 25 тужних година обиљежавају дан када је убијен његов отац на својим Палама.

„Сваке године смо апеловали, тражили као породица да нам кажу докле је стигао предмет, али нема напретка. На данашњи дан, породица више неће давати било какве изјаве у вези са убиством, јер нема смисла да нас ова тишина лаже да ће се некада нешта урадити, када неће ништа“, истакао је Кнежевић.

Он каже да су у породици свјесни свјега, да је прошло четврт вијека од убиства и да нико ништа није урадио.

Кнежевић је рекао да налогодавцима и убицама овоземаљски судови и судије можда неће судити, али неће, када дођу пред Божији суд, његовом оцу моћи прићи с леђа, него ће га морати погледати у очи.

Коста Кнежевић, син убијеног Срђана, пита све оне који су наредили злочин, како би се осјећали да им је неко као дјетету од 10 година пред очима убио оца.

Предсједник Удружења „Бели вукови“ Јанко Шешлија рекао је да је прошло 25 година од убиства њиховог легендарног команданта, те да сваке године апелују на институције, односно на Тужилаштво БиХ и правосуђе да се злочин расвијетли.

„Код год нас буде у Удружењу, сваке године ћемо обиљежавати годишњицу убиства и одавати помен нашем команданту“, истакао је Шешлија.

Он истакао да је срамота за тужилаштво што није обавило свој посао, већ су им „приоритет ситни криминалци“, као и да би Република Српска и општину Пале требало да траже приоритетно рјешавање убиства команданта какав је Кнежевић који је добрим дијелом заслужан заједно са својом јединицом за одбрану Републике.

Полагању вијенаца и цвијећа на споменик легендарног команданта „Бели вукови“ Срђана Кнежевића , осим чланова породице и пријатеља, присуствовали представници Полицијске управе Источно Сарајево, Борачке организације, начелник општине Пале Бошко Југовић, те грађани.

Чланови породице и ратни другови Белог вука посјетили су Кнежевићев гроб у мјесту Тврдимићи, гдје су прислужити свијеће и положити цвијеће.

У вријеме убиства Кнежевић је обављао дужност замјеника начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево.

Срђан Кнежевић мучки је убијен 7. августа 1998. године на паркингу испред зграде у центру Пала у којој је становао са супругом и два сина.

/Срна/