ПАЛЕ- Усвојен нацрт ребаланса буџета за ову годину од око 22 милиона КМ

183

Скупштина општина Пале усвојила је данас Нацрт ребаланса буџета за ову годину од око 22 милиона КМ, што је повећање за око два милиона КМ у односу на буџет.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да два милиона КМ планирају обезбиједити од наплате ренте и уређења градског грађевинског земљишта, а утрошиће их на инфраструктурне пројекте.

Југовић је навео да је Скупштина данас донијела битну одлуку о додјели земљишта за изградњу гасне подстанице и гасне везе Пале-Јахорина која ће, уз подршку Владе и издвајање 15 милиона КМ предузећа “Сарајево-гас”, обезбиједити да Пале уђу у ред општина које имају гас.

Према његовим ријечима, то много значи за Пале јер се у наредним годинама очекује велика енергетска неизвјесност због сукоба у Украјини те се због тога треба размишљати о више енергетских ресурса.

“Уз планирану изградњу котловнице, која ће имати основне котлове на сјечку и резервни котао на плин, можемо рачунати да ће Пале имати квалитетно гријање, односно даљинско гријање”, рекао је Југовић.

Југовић је подсјетио да се већ ради на изградњи помоћног терена на стадиону Фудбалског клуба “Романија”, на куповини земљишта за проширење Градског гробља, помоћи Топлани.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић истакао је су на данашњој сједници усвојили и шестомјесечни извјештај о оствареним приходима и расходима у буџету.

Он је нагласио да је у плану да започне ретроактивна наплата пореза на имовину на подручју Јахорине и Пала, јер до сада нису имали прецизне податке Републичке геодетске управе, а може се наплатити пет година уназад.

Стајчић је нагласио да су одборници данас усвојили и Резолуцију о заштити и неповредивости права Републике Српске и јединица локалне самоуправе, која је плод састанка 13. јула у Народној скупштини.

Одборници су данас дали сагласност на потписавање Споразума о заједничком улагању у изградњу Градске куће у Палама.

Срна