ПАЛЕ- Учешће на сваком домаћем такмичењу значи медаљу за Страхињу Ерића

282

Члан Смучарског клуба „Сарајево – Источно Сарајево“ Страхиња Ерић са Пала најбољи је спортиста ове локалне заједнице, успјешан не само у БиХ него и шире, а циљ му је да оствари резултат на Зимским олимпијским играма у Милану 2026. године којим ће моћи да крунише каријеру.

Овај двадесеттрогодишњак изјавио је Срни да ће ову годину памтити по многим резултатима, од којих издваја Свјетски куп у Швајцарској, гдје је заузео 54. мјесто у спринт трци са заостатком од 11 секунди за побједником, те је освојио 104 бода Међународне скијашке Федерације /ФИС/.

Он је у Аустрији на трци „Алпен купа“ заузео 29. мјесто и освојио 73 ФИС бода у дисциплини дистанца 10 километара, за које је рекао да су међу најбољим резултатима у његовој каријери.

За Ерића је прошла година била веома успјешна јер је остварио низ фантастичних резултата, а учешће на сваком домаћем такмичењу значило је златну медаљу за овог врхунског спортисту.

Према његовим ријечима, прошле године био је учесник Зимских олимпијских игара у Пекингу, гдје је остварио 52, 59. и 87. мјесто, што је до сада највећи успјех нордијског скијања у БиХ.

На ФИС такмичењима освојио је четири златне медаље, три пута узастопно проглашен је за спортисту општине Пале, док је 2020. године проглашен за најбољег спортисту града Источно Сарајево.

Ерић је носилац А олимпијске норме и норме за Свјетски куп.

У Смучарском клубу „Сарајево – Источно Сарајево“ на Палама, кроз који је до сада прошло више од 1.000 такмичара, рекли су Срни да су њихови чланови остварили многобројне врхунске резултате.

Овај клуб од 2012. године организује међународно такмичење у смучарском трчању ФИС континентал Балкан куп, као и домаћа такмичења Отворено првенство града Источно Сарајево, Куп „Младен Грујић“, те у ротацији са осталим клубовима често и Отворено првенство Републике Српске.

Из овог клуба поручили су да су им основни циљеви такмичарски резултати и стварање врхунских шампиона, те да су посебно поносни на своје репрезентативце који у посљедњих 15 година доминирају у Републици Српској и БиХ у нордијским дисциплинама.

На подручју општине Пале постоји 29 клубова са 1.600 младих спортиста.

/Срна/