ПАЛЕ- У плану изградња новог вртића

319

Општина Пале планира да у буџету за наредну годину уврсти средства за изградњу новог вртића који би примио стотињак дјеце, чиме би се располагало капацитетом који би у пуној мјери одговорио потребама, најавио је начелник Пала Бошко Југовић.
Југовић је навео да ће током зиме бити урађена пројектна документација и обављени разговори са градом Источно Сарајево како би заједно на прољеће кренули са радовима.

„Имамо усаглашеност и јединство на нивоу општине Пале да буде изграђен нови вртић“, рекао је Југовић и истакао да су поносни што су општина са великим бројем дјеце.

Он је додао да ће се настојати да прије почетка реализације пројекта изградње новог вртића буду додатно проширене могућности пријема дјеце у постојећој јавној предшколској установи, те да ће у том контексту бити обављени и разговори са ресорним министарством.

Начелник Пала данас је посјетио Основну школу „Мокро“ гдје је у току опремање учионица намијењених за 30 малишана вртића „Бубамара“ у овој мјесној заједници, те том приликом рекао да тако желе да прошире капацитете и приме максималан број дјеце.

Он је додао да ће то бити једно одјељење које припада паљанском обданишту, а које би са радом требало да почне крајем августа или почетком септембра.

Југовић је подсјетио да је општина Пале ове године субвенционисала приватне вртиће „Цврчак“ и „Бамби“, што је новитет.

/Срна/