ПАЛЕ- У понедјељак хуманитарно вече за помоћ у лијечењу Милоша Божовића

234

Хуманитарно вече за помоћ у лијечењу Милоша Божовића, некадашњег голмана јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“ који је на утакмици 2014. године доживио тешку повреду главе, биће одржано на Палама у понедјељак, 27. марта.

Хуманитарно вече „Заједно за Милоша“ биће одржано у Културно-спортском центру Пале, а учесници ће музиком, пјесмом, игром, филмом и књигом подржати његово даље лијечење, саопштено је из овог центра.

На хуманитарној вечери учествоваће Културно-умјетничко друштво „Младост“ Пале, Гусларско друштво „Старина Новак“, Камерни хор, Студентско позориште, Музички ансамбл, група „Битанга и принчеви“.

Учествоваће и ученици Школе за основно музичко образовање, те кафе „Икс-ел“, а кутије за добровољне прилоге биће постављене у холу Културног центра.

Хуманитарно вече, које почиње у 19.00 часова, организују Културно-спортски центар Пале, Кинотека Републике Српске, Народна библиотека Пале и Православано хуманитарно удружење „Свети Сава“.

У Републици Српској је активан и хуманитарни број 1412 за наставак лијечења Милоша Божовића из Источне Илиџе, који би требало поново да буде оперисан у Русији.

Акција ће трајати до 31. марта, а позивом на број заинтересовани донирају једну КМ за наставак Милошевог лијечења у Русији, за које је потребно око 120.000 евра.

Божовић је у јулу прошле године био на лијечењу у клиници у Москви. Према изјавама његове породице, појавила се могућност лијечења матичним ћелијама и укупан процес лијечења, према програму љекара руске клинике, требало би да траје до двије године.

Новчана средства могуће је уплатити и на текући рачун број 562-012-815-030-2396 NLB банка или уплатом на IBAN број, BА3956201281150302590, прималац Александар /Срета/ Божовић, академика Петра Мандића 48, 71123.

/Срна/