ПАЛЕ- „Шеширијада“

207

Више од 300 малишана узраста од три до шест година данас је, у оквиру „Шеширијаде“, организоване поводом Недјеље дјетета, продефиловало улицама Пала носећи креативне шешире и слогане са дјечијим правима и обавезама.

У „Шеширијади“ су учествовала дјеца из вртића „Бубамара“, „Цврчак“, „Бамби“, као и из Језичко-едукативног центра „Биг-бен“.

Организатор манифестације је Дјечији центар „Бубамара“, а директор Вања Југовић истакла је да пети пут организују „Шеширијаду“ са које шаљу слику о Палама као граду младости.

Југовићева је истакла да је ова манифестација прилика да се дјеца друже и шире љубав и другарство, те да се у вртићу труде да и кроз овакве манифестације повежу породицу, дјецу и вртић, у најбољем интересу психо-физичког развоја најмлађих.

„Партнерство са породицом представља нешто што сваком вртићу значи, јер без породице не би могли да функционишу“, изјавила је Југовићева новинарима.

Директор Предшколске установе „Цврчак“ Ивана Савић рекла је да је у „Шеширијади“ учествовало 60 малишана из двије узрасне категорије те установе, те да је на најбољи могући начин представљена јесен на Палама.

/Срна/

фото: РТВИС