ПАЛЕ- Југовић: Влада допринијела стварању бољих услова за живот у општини

216

Начелник паљанске општине Бошко Југовић рекао је данас да је развоју Пала огроман допринос дала Влада Републике Српске, јер је допринијела да се у овој локалној заједници боље живи.

„Урађени су многи капитални пројекти, саобраћајна инфраструктура, улагано је у образовање, пронаталитетну политику, привреду и у многе друге сегменте“, изјавио је Југовић новинарима поводом обиљежавања Дана и крсне славе општине Пале.

Он је нагласио да су реализовани или су у току пројекти уз подршку предсједника Српске Милорада Додика, Владе и премијера Радована Вишковића, попут изградње зграде Полицијске управе Источно Сарајево, Факултета за физичко васпитање и спорт, помоћног стадиона за фудбал, а настављен је и инвестициони циклус на Јахорини.

Југовић је додао да ће, у сарадњи са Градском управом Источно Сарајево, бити изграђена градска кућа на Палама.

„Пале су средина у коју долазе туристи, студенти, али и средина која се воли. Данас имамо представнике начелника и одборнике општина од Фоче до Пале и од Пала до Рудог који су дошли да увеличају наше славске свечаности“, рекао је Југовић.

Он је истакао да се на Палама сви труде да ово буде средина у којој је пожељно живети.

Према његовим ријечима, руководство општине Пале има амбициозне планове да буџет буде стабилан и зато су поносни на напредак Пала захваљујући једногласним одлукама у Скупштини општине Пале.

Југовић је честитао грађанима крсну славу и захвалио премијеру Вишковићу који је кум славе Пала на доласку, као и паљанском свештенству које уједно прославља славу Цркве Успења Пресвете Богородице.

Обиљежавање Дана и крсне славе општине Пале почело је јутрос служењем литургије у Цркви Успења Пресвете Богородице, а након тога литијом улицама Пала.

Након литије, премијер Српске Радован Вишковић, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, руководство Пала, града Источно Сарајево, представници паљанске Борачке организације и општинске организације Црвеног крста Пале положили су вијенце на Централни споменик српским борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Послије полагања вијенаца, Вишковић, Југовић и декан Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву Борислав Цицовић посјетили су мјесто изградње овог факултета и констатовали да тече предвиђеном динамиком.

/Срна/

Фото: општина Пале