ПАЛЕ- Југовић: Локална заједница ради на подизању квалитета туристичке понуде

374

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је да ће ова локална заједница у наредном периоду учинити додатни искорак како би све било спремно за зимску сезону на Јахорини, што је потребно компензирати добром љетном сезоном која је почела квалитетним садржајима.

Југовић је похвалио организовање јучерашњег округлог стола на Јахорини на којем је било ријечи о подизању квалитета цјелокупне туристичке понуде на овој планини и рјешавању проблема.

Он је посебно захвалио министру трговине и туризма Републике Српске Денису Шулићу, као и управи Олимпијског центра „Јахорина“, Удружењу хотелијера и свима који се баве туризмом, јер су били конкретни и директни, те указали на све могуће проблеме и шта их очекује у наредном пероду.

„Нема дилеме да оно што су урадили Влада Републике Српске на челу са премијером /Радованом Вишковићем/ и предсједник Српске Милорад Додик јесте замајац који је општину Пале позиционирао на мјесто значајних туристичких дестинација, не само у региону, него и у свијету. Идеја је да оваквих састанка буде што више, да буду конкретни и да дају резултате“, истакао је Југовић.

Он је рекао да су општине Пале и Трново преузеле своје обавезе, прије свега када је ријеч о комуналној инфраструктури.

„Ми сносимо одговорност за водоснабдјевање и комуналије и учинићемо додатни искорак у наредном периоду да санирамо дијелове пута које смо усагласили на састанку“, истакао је Југовић.

Замјеник начелника општине Трново Љиљана Милић рекла је да је састанак био конструктиван и да је одржан с циљем унапређења туристичке понуде Јахорине.

„Договорили смо да општина Трново заједно са општином Пале учествује у изградњи дионице пута Пољице-Шатор“, навела је Милићева.

Секретар Удружења хотелијера Јахорина Драган Соколовић сматра да је неопходна синегрија и субјеката на планини, али и локалних заједница, ресорног министарства и надлежних институција.

„У наредном периоду неопходно је планирати комплетну реконструкцију саобраћајница и паркинга на Јахорини како би то добило сасвим нови изглед. Потребно је да што прије регулационим плановима дефинишемо одређене садржаје који су потребни планини како би цјелогодишње пословање постало стварност“, поручио је Соколовић.

/Срна/

фото: РТВИС