ПАЛЕ- Биће предузете неопходне мјере да безбједносна ситуација буде боља

216

Полицијска управа Источно Сарајево ће у наредном периоду предузети све неопходне мјере да би безбједносна ситуација на подручју у надлежности ове управе била боља, саопштено је данас на конференцији за новинаре на Палама.

Начелник Полицијске управе Бранимир Шеховац рекао је новинарима да је безбједносна ситуација стабилна, те да су у мају имали забиљежено смањење укупног броја кривичних дјела, а коефицијент укупне расвијетљености је 87 одсто.

Током маја је на овом подручју забиљежено 41 кривично дјело, што је за 29 одсто мање у односу на исти мјесец прошле године.

„Нисмо имали кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности у мају, као ни отуђених возила и других тежих кривичних дјела“, истакао је Шеховац.

Према његовим ријечима, на подручју општине Хан Пијесак пронашли су једно украдено возило са подручја Живиница из Федерације БиХ, које је враћено власнику.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина изјавио је да су почињена два кривична дјела из привредног криминалитета и два кривична дјела у вези са опојним дрогама.

Начелник Сектора полиције Милан Чворо рекао је да је евидентирано 36 нарушавања јавног реда и мира или 28,6 одсто више у односу на исти период лани, а најчешћи прекршаји су вријеђање и угрожавање безбједности пријетњом. Санкционисано је 46 лица збо нарушавања јавног реда и мира.

Према његовим ријечима, догодило се 57 саобраћајних незгода, што је за 9,6 одсто више у односу на исти период прошле године.

Чворо је истакао да у мају није било несрећа са погинулим лицима, док су прошле године у овом мјесецу, страдала четири лица.

Он је истакао да је у употреби осам стационарних радара и да је од 12. маја, када су почели са радом, евидентирано 2.993 прекршаја из саобраћаја.

/Срна/