ПАЛЕ- „Дани књиге“ до 24. маја, расписан и литерарни конкурс

132

У Средњошколском центру „Пале“ почела је манифестација „Дани књиге“ у оквиру које ће до 24. маја бити организоване различите активности с циљем подизања свијести младих о важности читања, а расписан је и литерарни конкурс о теми „Ох, како је добро бити међу људима који читају књиге“.

За овогодишње, пете по реду „Дане књиге“, осмишљене су активности попут радионица, презентација, осмишњавање стрипа о Вуку Караџићу, те осликавање школских просторија личностима из српске историје, науке и књижевности, навели су из Средњошколског центра.

Планирана су и дружења са основцима и дјецом из Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“.

Осим тога, актив професора српског језика и књижевности расписао је литерарни конкурс за ученике Средњошколског центра „Пале“ о теми „Ох, како је добро бити међу људима који читају књиге“.

Из Средњошколског центра наводе да ученици радове треба да доставе својим професорима српског језика и књижевности до 15. маја. Побједници ће бити проглашени 24. маја – на празник Светог Ћирила и Методија.

Манифестацију организује актив наставника српског језика и књижевности паљанског Средњошколског центра.

Дружење са књигом почело је јуче на Свјетски дан књиге и ауторских права, а завршава се на Светог Ћирила и Методија.

Одлука о обиљежавању Свјетског дана књиге и ауторских права донесена је на Генералној конференцији Унеска у Паризу 1995. године.

/Срна/