ПАЛЕ- Отворена изложба ручних радова

71

На Палама је синоћ отворена изложба ручних радова, накита, слика, сувенира и других креативних предмета од природног материјала која има хуманитарни карактер.

Директор Културно-спортског центра Пале Славка Брезо изјавила је новинарима да је ово 12. изложба на којој учествује 10 излагача са подручја ове општине.

Она је навела да су осим традиционалног ручног рада, веза и плетења изложени и производи за његу лица и тијела, слике и украсни предмети од конца, накит и по први пут играчке и други предмети рађени у моделу 3Д.

„Изложба је од великог значаја и за појединце и за удружења. Имамо неколико излагача који ће зарађена средства донирати за куповину васкршњих пакета онима којима је потребно“, истакла је Брезо.

Према њеним ријечима, циљ манифестације је његовање српске културе и традиције, као и чување оваквих радова од заборава.

Данијела Лаковић каже да већ три године учествује на изложби ручних радова, да представља сувенире рађене од дрвета који су декоративни и украсни те да јој овакве изложбе и манифестације много помогну у унапређењу посла.

Предсједник Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ Миленко Вујиновић навео је да ово удружење константно учествује на изложби са радовима рађеним на инклузивним радионицама а у питању су кутије, вазе, флаше, тацне.

На изложби се представила и Основна школа „Мокро“, а њен директор Радмила Веселиновић рекла је да су представли рукотворине ученика и наставника чија је тема Васкрс, те медањаке, слике и вез.

Изложба ручних радова може се погледати сутра и у петак, 19. априла, од 9.00 до 15.00 часова.

/Срна/