ПАЛЕ- Отворена изложба ручних радова

136

У галеријском простору Културно-спортског центра на Палама јуче је отворена изложба ручних радова, накита, слика, сувенира и других креативних предмета од природног материјала на којој учествује 10 излагача са Пала.

Директор Културно-спортског центра Пале Славка Брезо изјавила је новинарима да је ово 11. изложба са разноврсним асортиманом, продајног је карактера и трајаће до петка, 21. априла.

„Изложба је веома значајна и за појединце и за удружења, јер на овај начин могу да пласирају оно што направе својим златним рукама“, рекла је Брезо и захвалила свим излагачима за издвојено вријеме.

Невена Марковић бави се прављењем различитих модних додатака за косу и одређених одјевних предмета, а новац који заради на овогодишњој изложби преусмјериће за лијечење Магдалене Влашки из Трнова.

Марковићева каже да се шивењем бави двије године, да јој је то хоби, те се одлучила да на изложби представи најпродаваније производе попут гумица за косу, рајфова, турбан-трака, беретки и кимоно кошуља.

Она је додала да настоји да бира материјал који годи коси и кожи, па користи сатен и свилу, памук и вискозу.

Према њеним ријечима, изложбе су много значајније него онлајн продаја јер купци могу да виде производе и осјете материјале од којих су предмети направљени.

/Срна/