ПАЛЕ- Подијељено 1.500 садница воћа

107

Општина Пале јуче је у оквиру програма подстицаја подијелила 1.500 садница воћа укупне вриједности 6.000 КМ.

Саднице су подијељене удружењима пензионера, вишечланим породицама, паљанској Борачкој организацији, Православном хуманитарном удружењу „Свети Сава“ и Удружењу за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“.

Начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Миодраг Плакаловић рекао је новинарима да су обезбиједили саднице крушке, јабуке, шљиве, вишње, трешње, и да ће на јесен настојати да реализују још једну акцију којом би обухватили већи број корисника.

Предсједник Православног хуманитарног удружења „Свети Сава“ Драган Петровић изразио је захвалност општинском руководству за донацију од 35 пакета са по пет садница, додајући да ће то много значити члановима удружења.

Предсједник Предсједништва Борачке организације општине Пале Јасна Лазаревић Гавриловић рекла је да је 120 припадника борачких категорија добило 600 садница.

„Радују нас све позитивне промјене у нашој општини, а овакве активности показују да суграђани нису заборављени“, навела је Гавриловићева и захвалила за донацију.

Предсједник удружења „Сунце“ Миленко Вујиновић рекао је да су добили 20 пакета са по пет садница, да имају своје имање на којем ће нешто засадити, а остатак подијелити родитељима дјеце који се баве пољопривредом те нагласио да увијек има потребе за садницама, посебно воћа.

/Срна/