ПАЛЕ- Подршка скијашима Јахорине, учесницима свјетског првенства

226

Начелник општине Пале Бошко Југовић угостио је данас петоро чланова Смучарског клуба „Јахорина“, који ће ове седмице наступити на Свјетском првенству у алпском скијању у Француској и пружио им финансијску помоћ.

Пријем је организован за Марка Шљивића, Мају Тадић, Миливоја Мачара, Николину Драгољевић и Теодору Филиповић, предсједника клуба Влада Милојевића, те предсједника Смучарског савеза Републике Српске Дамјана Шкипину.

Југовић је рекао да њих петоро са Пала наступа на Свјетском првенству Куршевел-Мерибел у оквиру репрезентације БиХ и да то довољно говори да Пале имају потенцијал.

„Општина ће дати подршку, а Олимпијски центар Јахорина је ту да обезбиједи квалитетне услове за тренинг. Сви морамо знати, почев од локалне заједнице, надлежног министарства, Владе Српске да се улагања у спорт исплате“, рекао је Југовић новинарима и додао да су кренули добрим путем.

Према његовим ријечима, Ски-клуб „Јахорина“ има ентузијазма и одваја вријеме и средства за квалитетне тренинге, те су све институције уз њих, без обзира на то какав резултат постигли у наредних седам дана.

„Они су вриједни пажње, а да би се постигли резултати потребна су и улагања. Ови репрезентативци БиХ пружају наду да за алпско скијање има мјеста на овим просторима. Желим им сретан пут“, поручио је Југовић.

Предсједник Смучарског савеза Републике Српске Дамјан Шкипина захвалио је Југовићу за пријем и што у континуитету помаже скијање и смучарство на Палама, као и за помоћ за одлазак на Свјетско првенство у Француској.

Он је истакао да је Смучарки савез Републике Српске најтрофејнији савез у Српској, који је за 30 година постојања имао око 20 олимпијаца.

„У континуитету из године у годину правимо резултате, а ова година је показала да је, од осам репрезентативаца БиХ који ће наступати на такмичењу, њих пет са Пала. То је веома значајно и морамо бити задовољни“, рекао је Шкипина.

Он је рекао да је ова година била тешка јер до 20. јануара није било снијега и услова за тренирање, што је произвело додатне трошкове и одлазак у иностранство на тренинге, па се нада да ће у наредном периоду институције Српске препознати резултате које постижу.

Шкипина је навео да Савез има проблема са дотрајалим комбијима, због чега је потребно обновити превозна средства за одласке на такмичења и припреме, те се надају да ће људи који могу помоћи то препознати.

Предсједник Смучарског клуба „Јахорина“ са Пала Владо Милојевић рекао је да је, од укупно осам чланова репрезентације БиХ, њих петоро са Пала из његовог клуба, те навео да на такмичење путују данас, док су за четвртак, 16. фебруар, планирани први наступи у тркама велеслалом и слалом.

Он је додао да су чланови клуба уједно и учесници Олимпијских игара, свјетских првенстава, европских такмичења, те да се труде да општину Пале, град Источно Сарајево и Републику Српску представе у што бољем свјетлу.

„Скијање је скуп спорт, а свака подршка је добродошла. Влада Републике Српске значајно помаже наш спорт, а начелник Југовић је суфинансирао одлазак на такмичење и захваљујем му за то“, нагласио је Милојевић и додао да велику помоћ имају и од менаџмента Олимпијског центра „Јахорина“ који им уступа полигоне за тренинге.

Такмичари су изразили захвалност начелнику општине Пале Бошку Југовићу, уз обећање да ће дати све од себе да оправдају очекивања суграђана.

/Срна/

Фото: општина Пале