ПАЛЕ- Потписани уговори о стипендирању са 96 студената

127

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је данас уговоре о стипендирању са 96 студената, за шта је из општинског буџета извојено око 100.000 КМ.

Југовић је рекао новинарима да је поносан што је локална заједница и ове године подржала студенте који су се одлучили да стекну и искористе академско знање на подручју Сарајевско-романијске регије и Републике Српске.

„Гледали смо да свима изађемо у сусрет тако да су стипендије које имају финансијски и морални ефекат подијељене за успјешне студенте, студенте према друштвено и социоекономском статусу, за дефицитарна занимања, успјешни ученици из средњих школа који су уписали прву годину и остали студенти“, истакао је Југовић и додао да се захваљујући студентима који су добили републичке стипендије створио простор да ове године стипендирају више студената.

Према његовим ријечима, локална заједница ће и убудућности бити оријентисана према младима, те додао да из године у годину улаже и помаже пронаталитетну политику, спортске активности, школско образовање, здравство, невладине организације и у инфраструктурне пројекте.

Југовић је стипендистима пожелио пуно успјеха и среће у даљем раду и да буду узорни академски грађани.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић каже да општинска управа већ другу годину повећава број студената које стипендира из општинског буџета , те да ће увијек стајати иза младих људи, а на овај начин дају само подстрек да наставе своје образовање, остану и живе на Палама.

„Ово је само једна од мјера којима ми подстичемо образовање младих. Ту су и мјере које пружамо ученицима основних школа гдје обезбјеђујемо бесплатне уџбенике од петог до деветог разреда. Наставићемо и у наредном периоду са оваквим и сличним мјерама“, поручио је Стајчић.

Студент Економског факултета Пале Тијана Веселиновић каже да јој стипендија много значи, да вјерује да ће јој помоћи у даљем школовању и да јој је драго што општина Пале мисли на студенте.

/Срна/