ПАЛЕ- Почиње турнир у малом фудбалу

239

Традиционални турнир у малом фудбалу „Коран-Пале 2023“ почеће данас на Палама, а окупиће 17 екипа са подручја Сарајевско-романијске регије, Вишеграда, Невесиња и Сарајева.

Побједник турнира освојиће награду од 8.000 КМ, другопласирана екипа 1.500 КМ, а треће мјесто 500 КМ, речено је из Организационог одбора турнира.

Ријеч је о 61. традиционалном турниру, а прва утакмица почеће у 19.00 часова. Жријебом је одлучено да је 17 екипа распоређено у пет група.

Публици ће се представити сениорски репрезентавац БиХ у женском фудбалу Марија Ана Милинковић, која је најбољи играч премијер лиге, а промотер ће бити професионални фудбалер из Фудбалског клуба „Жељезничар“ Александар Косорић.

Покровитељ турнира су општина Пале и град Источно Сарајево, Туристичка организација Источно Сарајево, компанија „Калзберг“ и други спонзорима који су подржали турнир.

Од ове године правила су промијењена и игра се по систему „четири плус један“ по строгим футсал правилима док је прошле године био систем „пет плус један“.

Организоване су робне награде, а у самој завршници биће представљени ветерани турнира. Улаз на турнир је бесплатан.

Турнир ће трајати до 18. јуна на спортским теренима Студентског центра „Коран“ на Палама.

/Срна/