ПАЛЕ- Представљен туристички филм о Палама

297

На Палама је синоћ приказан туристички промотивни филм посвећен овој општини, њеним природним љепотама, занимљивостима и љетним туристичким потенцијалима, аутора Драгише Јестротића.

Продукцију филма радила је продуцентска кућа „Вет-Велвет“, а снимање је организовала Туристичка организација града Источно Сарајево.

Промоцији је присуствовао министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић који је рекао новинарима да је све што ради Туристичка организација града Источно Сарајево добро за промоцију цијеле Републике Српске.

„Драго ми је да сам видио да људи овдје са локалног нивоа праве тај искорак у новој промоцији, новим филмовима и садржају који ће се презентовати и на различитим сајмовима, медијима и приказаће како се са једног мјеста као што су Пале може додатно обезбиједити туристичка понуда“, каже Шулић.

Он је навео да филм никога не може оставити равнодушним, а приказује сву ону љепоту, доброту и понуду коју Пале имају и нуде.

Шулић је рекао да је филм показао да су људи из градске Туристичке организације положили испит и представили Пале и оно што имају на најбољи могући начин, а сигурно ће то привући још већи број туриста, како на Пале, тако и у Републику Српску.

Аутор филма Драгиша Јестротић рекао је да на њега као путописца нетакнута природа увијек остави утисак и то јединство човјека и природе.

„Док сам обилазио прелијепе планине Пала и околних мјеста, схватио сам да су се људи овдје постарали да сачувају природу иако долази хиљаде и хиљаде туриста, и због тога је ово мјесто посебно и највећи потенцијал општине“, изјавио је Јестротић који је по примарном образовању ветеринарски хирург и дипломирани биолог.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да је у питању први путописни филм о општини Пале што за њих има посебну чар да га представе паљанској публици.

„Филм представља емоцију, импресију аутора и њиховог пријатеља Јестротића. Сви су задовољни вечерашњом промоцијом, видјели су лијепе кадрове Пала, њену околину и све љепоте које нуди. Очекујемо да филм видимо и на међународним и домаћим фестивала као и на сајмовима“, истакао је Иконић.

Иконић је навео да ће филм сигурно имати велику гледаност на свим значајним ТВ кућама, јер се ради о прелијепој причи о Палама па се нада да ће се и други заљубити у паљанску природу.

Он је захвалио свима који су на било који начин допринијели реализацији филма и нада се да ће филм имати свијетлу будућност.

Промоција филма организована је у оквиру „Госпојинских свечаности“, а њеном представљању у Културном центру Пале присуствовали су представници општине Пале, града Источно Сарајево, Српске православне цркве, почасни конзул Бјелорусије у БиХ Недељко Елек, савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, те представници, културног, јавног и политичног живота.

/Срна/