ПАЛЕ- Прикупљено 5.915 КМ за лијечење једногодишње Миње Матић

790

На хуманитарном базару, који је организован на Палама, прикупљено је 5.915 КМ за лијечење једногодишње Миње Матић из Крагујевца.

Један од организатора акције Драгана Маљукан Гајовић рекла је Срни да је да су средства донирала физичка лица и поједини паљански привредници, те да данашњи износ није коначан, јер очекују још донација.

Она је навела да су у акцији учествали и чланови Удружења „Четири плус“, као и Мото-клуб „Ноћни вукови“, огранак из Републике Српске.

У оквиру хуманитарног базара, који је организован на паљанском шеталишту, била је планирана и акција „Улични свирач“, у којој би учествовали локални музичари, али због смрти патријарха Иринеја и Дана жалости, та акција је отказана.

Паљански музичар Лука Новосел рекао је да, упркос немогућности да буде одржана улична свирка, подршка умјетника ни овога пута није изостала, па ће се у уторак, 24. новембра, у Бијељини придружити организаторима сличног базара да би помогли и прикупили потребна средства.

Дјевојчица Миња болује од спиналне атрофије мишића и за њено лијечење у иностранству потребно је прикупити 2,4 милиона долара.

Акцију у Србији покренула је Фондација „Буди хуман – Александар Шапић“ и до сада је прикупљена половина од потребног износа новчаних средстава.

Сви хумани људи из Републике Српске могу помоћи Мињи и позивом на хуманитарни број 1433.

/Срна/