ПАЛЕ- Прикупљено 6.400 КМ за лијечење Милана Маџгаља

267

За наставак лијечења Паљанина Милана Маџгаља /35/, који болује од акутне лимфоцитне леукемије, синоћ је на хуманитарном концерту на Палама прикупљено 6.400 КМ.

Милану је да би наставио лијечење у Француској потребно 140.000 евра.

Директор Културно-спортског центра Пале Славка Брезо захвалила је за велики одзив и пожељела Милану срећан пут и много успјеха у тешкој борби.

„Милан је млад човјек који је дао велики допринос у развоју Пала и зато вечерас шаљемо поруку љубави, подршке. Свим срцем смо уз њега“, изјавила је новинарима Брезо, која је и организатор концерта.

Предсједник Хуманитарног удружења „Свети Сава“ са Пала Драган Петровић рекао је да је Милан на путу за Француску, те навео да је прикупљена отприлике половина потребних новчаних средстава.

„Удружење је покренуло хуманитарни М:тел број, тренутно чекамо рјешење и одобрење и надамо се да ће остатак средстава бити прикупљен“, истакао је Петровић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је свима за показану хуманост и истакао да Паљани, грађани Источног Сарајева, Сарајевско-романијске регије и сви са подручја Републике Српске имају осјећаја за хуманост.

„Нажалост, времена су тешка и зато треба да се ослањамо једни на друге јер је то једини начин да се спасимо. Љубав је та која нас веже“, истакао је Југовић и пожелио Маџгаљу оздрављење.

Славица Радовић из Културно-умјетничког друштва „Младост“ Пале рекла је да је вечерас наступао припремни дјечији ансамбл јер желе да малишане уче хуманим гестовима.

У организацији концерта учествовали су и паљанско Гусларско друштво „Старина Новак“, Културно-умјетничко друштво „Младост“, Студентско позориште Пале, Музички ансамбл и Камерни хор Пале, Православно хуманитарно удружење „Свети Сава“ Пале, група „Битанга и принчеви“ и кафе „Икс-ел“.

Гости су били Ансамбл „Равна гора“ и Српски центар „Бонириг“ из Сиднеја.

Новац за наставак лијечења Милана Маџгаља могуће је уплатити на рачун 5557000038098261, Нова банка, филијала Источно Сарајево.

За уплате из иностранства: IBAN: FR 76 3000 3031 8300 0501 5943 745 BIC SOGEFRPP SOCIÉTÉ GÉNÉRALE BANK /девизни рачун/, сврха дознаке „уплата за лијечење“.

/Срна/