ПАЛЕ- Сезона гријања у Палама почиње у суботу, поскупљење за 25 одсто

195

Комунално предузеће „Градске топлане“ Пале спремно дочекује почетак сезоне гријања која почиње у суботу, 14. октобра, а цијене услуга биће скупља за 25 одсто, рекао је Срни вршилац дужности овог предузећа Борис Гојковић.

Гојковић је навео да је цијена гријања прије износила за домаћинства 1,43 КМ плус ПДВ по метру квадратном, а за пословне просторе 2,70 КМ плус ПДВ.

„Ово је прва корекција цијене гријања за физичка лица након 10 година, а за пословне субјекте након 13 година“, рекао је Гојковић.

Према његовим ријечима, цијена је и даље далеко од економске и представља начин да бар дијелимично амортизују раст трошкова, посебно евидентних током посљедње двије године, када је дошло до раста цијена свих врста роба и услуга.

Гојковић је навео да је на вријеме завршен ремонт постројења, санација топловода, те да је обезбијеђена довољна количина енергената.

„Уколико не буде озбиљнијих кварова, који нажалост нису искључени с обзиром на старост постројења и дотрајалост опреме, надамо се успјешној сезони“, истакао је Гојковић.

„Градске топлане“ Пале грију површину око 60.000 метара квадратног простора.

/Срна/