ПАЛЕ- Служен помен за 25 радника предузећа „Фамос“

28

На Палама је данас служен помен за 25 некадашњих радника предузећа „Фамос“ и три бивша радника Фабрике мотора специјалне намјене Коран који су као борци Војске Републике Српске погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Члан Мјесне борачке заједнице Коран Миломир Хршум рекао је новинарима да је обавеза и дужност свих да се сјећају ових људи који су дали животе за стварање Републике Српске.

„Радио сам са овим људима дуго година и када је дошло до несретног рата напустили смо своја радна мјеста и отишли на линије да бранимо кућне прагове и нејач“, рекао је Хршум.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да се са посебним пијететом сјећају палих бораца, некадашњих радника „Фамоса“ и Фабрици мотора специјалне намјене и њихове жртве за Републику Српску.

„Захваљујући њима, али и многим другим борцима сада уживамо у слободи и из тог разлога требамо бити окупљени око Српске“, рекао је Југовић и додао да је култура сјећања јако важна.

Он је навео да према породицама погинулих бораца и њиховој д‌јеци треба имати посебан однос и да Борачка органиазција општине Пале то чини на достојанствен начин.

Цвијеће на споменик некадашњним радницима „Фамоса“ и на спомен-плочу радницима Фабрике мотора специјалне намјене положили су чланови породица погинулих бораца, представници паљанске Борачке организације и општине Пале.

/Срна, фото РТВИС/