ПАЛЕ- Сутра отварање изложбе слика са „Арт симпозијума Јахорина“

254

Изложба умјетничких радова, насталих на Међународној ликовној колонији „Арт симпозијум Јахорина“ од 2003. до 2022. године, биће отворена сутра на Палама.

Оснивач и умјетнички руковидилац „Арт симпозијума Јахорина“ Лазо Савић изјавио је Срни да ће изложба слика бити отворена у оквиру фестивала „Сарајевска зима“ и трајаће 10 дана.

Савић је навео да ће бити представљена дјела четрдесетак умјетника из Србије, Јапана, Кине, Бугарске, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Хрватске који су у различитим техникама, попут акварела, савремене компјутерске графике, скулптура, уља и акрилика на платну интерпретирали љепоте Пала и Јахорине.

Отварање изложбе слика заказано је за 13.00 часова у холу Економског факултета.

Међународна ликовна колонија „Арт симпозијум Јахорина“ основана је 1. маја 2003. године под покровитељством Олимпијског центра „Јахорина“ и уз подршку тадашњег градоначелника Источног Сарајева Предрага Ласице.

Манифестација се одржава с циљем афирмација ликовне умјетности и умјетности уопште, развоја еколошке свијести, као и подстицаја туризма, како у Републици Српској, БиХ, региону тако и свијету.

/Срна/