ПАЛЕ- Сутра почињу „Сретењске свечаности“

112

На Палама сутра почињу „Сретењске свечаности“ које до четвртка, 15. фебруара организује Културно-спортски центар Пале, у сарадњи са општинском Борачком организацијом, поводом великог православног празника Сретења Господњег.

„Сретењске свечаности“ почеће промоцијом књиге „Живот у рату -/Доктори у рату/“ о којој ће говорити аутор Мирко Шошић, академик Бранко Летић и директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац.

Промоција књиге биће одржана у Културном центру Пале сутра у 19.00 часова.

На Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске у сриједу, 14. фебруара, у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама у 10.00 часова биће служен парастос за погинуле и преминуле борце, а полагање вијенаца на Централном спомен-обиљежју и на споменику Срђану Кнежевићу планирано је у 10.30 часова.

Обиљежавање Дана бораца биће настављено свечаном академијом у сали Културног центра Пале у 11.00 часова, у 12.30 часова биће приказан документарни филм „Бели вукови“, а у 18.00 часова планирано је књижевно вече Небојше Јеврића у Културном центру Пале.

„Вече фруле“, на којем ће учествовати фрулаши Светозар Шутић и Драган Срдановић, и концерт етно-пјевачице Биљане Крстић са оркестром „Бистрик“ биће одржани у четвртак, 15. фебруар, у 19.00 часова у Културном центру.

Концертом ће бити завршена манифестација „Сретењске свечаности“, наведено је у саопштењу Културно-спортског центра Пале.

Генерални покровитељ манифестације је општина Пале.

/Срна/