ПАЛЕ- Таеквондо клуб „Романија“ освојио 24 медаље и два пехара

140

Чланови Таеквондо клуба „Романија“ са Пала освојили су 24 медаље и два пехара на 24. Првенству Републике Српске у таеквондоу одржаном у Прњавору, рекао је Срни тренер овог клуба Драгиша Станишић.

Станишић је додао да је Таеквондо клуб „Романија“ на такмичењу наступао са 14 такмичара, који су освојили 11 златних, пет сребрених и осам бронзаних медаља, те два пехара за најбољег пионира и најбољег старијег кадета на Првенству.

Према његовим ријечима, задовољан је оствареним резултатима јер је екипа млада и доста је у њој чланова без већег искуства.

„За један бод нам је измакао и пехар за најбољу јуниорку првенства, а за пет бодова пехар за треће мјесто у генералном пласману клубова. Овим показујемо да спадамо у сами врх таеквондоа како у Републици Српској тако и у БиХ“, поручуо је Станишић.

Станишић истиче да су чланови клуба требали наступати ове седмице на Балканском купу у Словенији, али нису имали уплата из буџета општине Пале и од спонзора тако да нису организовали одлазак.

На такмичењу које је одржано у суботу, 4. новембра, у Спортској сали Основне школе „Никола Тесла“ у Прњавору учествовала су 223 такмичара из свих крајева Републике Српске у пет старосних категорија.

/Срна/