ПАЛЕ- Такмичари Џудо клуба „Рајко Кушић“ нижу успјехе

312

Чланови Џудо клуба „Рајко Кушић“ са Пала дуги низ година нижу успјехе, а међу њима је и дванаестогодишњи Лука Вељовић који је на недавном републичком такмичењу освојио друго мјесто и постао вицепрвак Републике Српске у категорији пионира и тиме остварио право наступа на првенству БиХ.

Вељовић, који се током шест година тренирања окитио са 33 различите медаље, изјавио је Срни да би волио постати врхунски спортиста и учествовати на значајнијим такмичењима.

Он је истакао му се џудо као спорт јако допада јер је један од борилачких вјештина што му помаже у самоодбрани.

„Наступао сам на државном првенству али нисам остварио неки резултат. Борио сам се за треће мјесто, али сам нажалост изгубио. То ме није спријечило да наставим да тренирам и напредујем“, рекао је Вељовић.

Осим у спорту, Вељовић остварује добре резултате и у школи.

Тренер у Џудо клубу „Рајко Кушић“ са Пала Марко Спасојевић рекао је да је овај клуб основан 2003. године по жељи грађана и љубитеља џудо спорта, а обухвата двије узрасне групе у којима имају око 70 такмичара.

Он је истакао да су прошле године учествовали на 20 такмичења у Републици Српској, Федерацији БиХ, Црној Гори и Србији и освојили 95 медаља.

„У претходној години имали смо и учесника балканског првенства, док у овој години већ имамо два квалификована такмичара. Такмичења на која идемо су углаваном републичког, државног и међународног карактера. Задовољни смо резултатима које наши такмичари постижу“, навео је Спасојевић.

Спасојевић је истакао да су имали велики број активности у клубу, а највише су поносни на организацију Међународног меморијалног турнира „Рајко Кушић“, који сваке године организују у септембру и окупе више од 400 такмичара.

Према његовим ријечима, већ дужи низ година Џудо клуб „Рајко Кушић“ је организатор зимских џудо припрема, гдје паљанску општину и Олимпијски центар посјети велики број гостију.

Он је истакао и да су учесници љетних припрема у Требињу, као и припрема које организује свјетски шампион Немање Мајдова у Источном Сарајеву.

Осим Марка, тренери у клубу су Стојан Ристичевић и Никола Ристичевић.

На подручју општине Пале има 1.600 младих спортиста у 29 клубова.

/Срна/