ПАЛЕ- Тоде Николетић добитник награде „Душко Трифуновић“

313

Писац Тоде Николетић добитник је награде „Душко Трифуновић“ коју додјељује Културно-спортски центар Пале за афирмацију српске културе и књижевности.

Николетићу је награду уручио предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина током књижевно-поетске вечери под називом „Буквално тако“, у оквиру манифестације „Дани Душка Трифуновића“.

У програму у сали Културног центра Пале су, осим Николетића учествовали и писци Радинко Крулановић, Аћим Тодоровић и Горан Врачар.

Николетић је рекао новинарима да је велика одговорност примити овакву награду имајући у виду ко је Душко Трифуновић и колико је велико његово дјело.

„Манифестације овога типа су потребне због дјеце која одрастају како би схватили колико значи имати свога писца, орјентир и стилску звијезду која сјаји и на одређен начин штити народ“, истакао је Николетић.

Директор Културно-спортског центра Пале Славка Брезо рекла је да манифестација окупља пријатеље, колеге, пјеснике и поштоваоце непролазног стваралаштва Душка Трифуновића.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да се манифестација организује у част великог пјесника, те честитао добитнику на награди.

Покровитељи манифестације су град Источно Сарајево, општина Пале и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Душко Трифуновић рођен је у Сијековцу, код Брода, 1933. године. Прву књигу издао је са 25 година по доласку у Сарајево. Написао је око 20 књига поезије, четири романа и неколико драма, а сматра се заслужним за креирање сарајевске рокенрол школе.

/Срна/