ПАЛЕ- Усвојен буџет за наредну годину у износу 16.660.000 КМ

463

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су буџет за наредну годину у износу од 16.660.000 КМ.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је буџет инвестициони те да се током наредне године очекује много пројеката који ће бити на корист грађана ове локалне заједнице.

„Можемо се похвалити и оним што ће бити урађено уз помоћ Владе Републике Српске и надлежних министарстава, а то су објекат Факултета физичке културе и спорта у вриједности од пет милиона КМ те изградња Полицијске управе Источно Сарајево у вриједности од 7,5 милиона КМ“, навео је Југовић и додао да ће улагања бити и у пронаталитетну политику, спорт и субвенционисање институција.

Он истиче да ће локална заједница, у току зимских мјесеци, покушати да што више уради тендерских процедура како би се на прољеће почело радити, с обзиром на кратке грађевинске сезоне.

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина каже да буџет у износу од 16.660.000 има континуитет раста што није резултат продаје земље већ резултат, прије свега, улагања инвестиција Владе Републике Српске, повећања од прихода од ренте и друго.

„Ријеч је о приходима који нису само једнократни. Пет милиона КМ смо из буџета планирали у инвестиције и то говори довољно о буџету“, изјавио је Шкипина.

Шкипина наводи да је на сједници пажњу изазвале иницијатива за измјену регулационих планова на Јахорини са којима се опозиција није сагласила, те да по његовом мишљењу, док год постоје иницијативе за олимпијску љепотицу, то је добро, јер се тиме отварају нова радна мјеста и улаже се новац.

Према његовим ријечима, паљанска Скупштина припрема одлуке везане за иницијативе измјена регулационих планова које ће се убудуће радити једном годишње или једном у двије године, у зависности од потреба и захтјева других фактора.

Шеф Клуба одборника СДС-а Марко Сикима рекао је да су одборници ове странке подржали буџет, дали конструктивне приједлоге, али да су имали замјерке на повећање јавне потрошње у дијелу личних примања.

Сикима наводи да се опозиција не слаже са појединим данашњим усвојеним иницијативама везаним за измјене регулационих планова на Јахорини.

Планирани буџет није добио подршку ПДП-а и то због раста плата и накнада, али и великог броја приједлога које не прати адекватна пројектна документација.

/Срна/