ПАЛЕ- Југовић и Гогановић о унапређењу војно-цивилне сарадње

287

Начелник општине Пале Бошко Југовић и замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић разговарали су о војно-цивилној сарадњи на подручју Пала и унапређењу положаја припадника Оружаних снага БиХ.

Гогановић је рекао да је на састанку са Југовићем било ријечи о томе како Министарство одбране у Савјету министара може помоћи развоју општине Пале и у рјешавању њених тренутних проблема.

Он је навео да је у службеној посјети општини Пале чије руководство ради позитивне ствари за своју општину, а Министарство ће у складу са законом о одбрани и својим надлежностима сигурно помоћи Палама.

„Нама су Пале посебно битне јер се ту налази наша команда – батаљон везе. Тренутно имамо проблема са међународним донаторима који не желе улагати у касарне на територији Републике Српске, али полако разговарамо са њима и објашњавамо им да је то подјела Оружаних снага, што је у супротности са законом о одбрани и на крају антидејтонско дјеловање“, изјавио је Гогановић новинарима.

Гогановић је истакао да имају обећање од међународних партнера да ће се то питање ријешити, те додао да вјерује да ће касарна на Палама добити донацију.

Он је поручио да би се та донација односила на побољшање квалитета положаја припадника Оружаних снага БиХ у самим објектима касарне.

Југовић је навео да су разговарали о односу цивилне и војне власти и како ту сарадњу проширити, по питању пожара, поплава и многих других сличних ствари.

„Сарадња је у претходном периоду била солидна, а желимо још више унаприједити сарадњу између општине и Министарства“, изјавио је Југовић.

Он је рекао да ће у наредном периоду организовати још састанака и на терену видјети какве су им заједничке могућности сарадње, с обзиром на то да се у Јахоринском потоку налази касарна „Милош Обилић“, те на који начин створити одговарајуће и боље услове за функционисање ове касарне.

Југовић је навео да је састанак био конструктиван, те захвалио Гогановићу за посјету.

Састанку су присуствовали и народни посланик Дамјан Шкипина, предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман, предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић и одборник у паљанској Скупштини Лука Цицовић.

/Срна/