ПАЛE- Изражено задовољство градњом Саборне православне цркве

1385

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом изразио је на Палама задовољство што се у овој општини гради Саборна православна црква, истичући да је потребна подршка свих како би црква што прије била изграђена.

Митрополит Хризостом нада се да ће Саборна црква на Палама постати спомен-храм, као што је то Храм Светог Саве на Врачару у Београду.

„Да буде спомен-црква, црква захвалности свима онима који су кроз историју, вијекове, стварали оно што данас имамо на овим просторима“, рекао је митрополит Хризостом новинарима након састанка са руководством општине Пале.

Митрополит дабробосански истакао је да све оно што се ради треба да буде за опште добро општине Пале, Републике Српске и Српске православне цркве, као и овдашњег српског народа, али и свих грађана који долазе на Пале и Јахорину.

„У периоду који је пред нама, а ово је почетак нове године, треба да радимо заједно, добро и честито“, нагласио је митрополит Хризостом.

Захваљујући митрополиту Хризостому на посјети, начелник Пала Бошко Југовић рекао је да је на састанку разговарано прије свега о наставку градње Саборног храма, али и градњи још неких објеката који ће бити дефинисани у наредном периоду.

Југовић каже да је изражена безрезервна узајамна подршка општине Пале и Српске православне цркве.

„Општина Пале у саставу је града Источно Сарајево, чији је положај важан за цијели српски народ, те овај састанак има посебну важност“, додао је Југовић.

Предсједник Скупштине општине Пале Предраг Вучићевић рекао је да је општинско руководство добило од митрополита Хризостома благослов да настави да ради у интересу народа, општине и Републике Српске.

 

/Срна/