ПАЛЕ- Обиљежен Свјетски дан лица са инвалидитетом

1361

Чланови Одбора ратних војних инвалида Борачке организације општине Пале положили су данас на Палама цвијеће на централно спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, поводом Свјетског дана лица са инвалидитетом, те посјетили неколико ратних војних инвалида.

Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина рекао је новинарима да та организација сваке године полаже вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, те да након тога обилазе неколико својих чланова.

„Одбор ратних војних инвалида Борачке организације Пале данас је посјетио пет ратних војних инвалида и уручио им скромне поклоне у виду пакета са хигијенским средствима и храном. Потребно је да према овој категорији друштво и друштвена заједница воде више рачуна“, поручио је Парађина.

Он је додао да су то људи који су дали своје дијелове тијела, који су у значајној мјери омогућили да данас имамо Републику Српску.

Чланови Одбора ратних војних инвалида Борачке организације општине Пале данас су посјетили ратне војне инвалиде Анђелка Телетину, који је и отац погинулог борца, Слободана Јелића, Влајка Глуховића, Радета Чабака и Миодрага Парађину, ампутирца и борца прве категорије.

Међународни дан особа са инвалидитетом широм свијета обиљежава се 3. децембра, а овај дан има за циљ да промовише разумијевање проблема инвалидитета и мобилише подршку за достојанство, права и добробит особа са инвалидитетом.

Циљ је потпуно и једнако уживање људских права и учешћа у друштву особа са инвалидитетом и усвојен од стране Генералне скупштине УН 1982. године.
/Срна/