ПАЛЕ- Одржана Васкршња дјечија пијаца

1138

На Градској пијаци Пале на васкршњој дјечијој пијаци своје ручно рађене производе данас су продавали малишани из Клуба за дјецу “Цврчак” и најмлађи чланови паљанског Културно-умјетничког друштва “Младост”, а приход од продаје искористиће за организацију других манифестација и излета.

Директор Градске пијаце Павле Лонцо рекао је да су за ову прилику направљене специјалне тезге како би малишани могли што боље да изложе производе, те да је циљ приближити пијацу дјеци.

Он је напоменуо да Пале 15 година нису имале пијацу, а да је она данас мјесто окупљања младих и старих, те за јун најавио још један “Ноћни маркет”.

Директор Клуба за дјецу “Цврчак” Ивана Савић рекла је да су малишани из овог вртића били врло креативни и да су радове продавали по симболичним цијенама.

“Ова пијаца је значајна за дјецу иако они још не разумију да ту зарађују новац. То им може послужити бар да науче да сабирају и одузимају. С обзиром на то да је прошао Васкрс, осим за јаја, тематски смо се везали за прољеће, цвијеће и веселе теме које тренутно преовладавају“, навела је Савићева.

Она је додала да ће новац од продаје радова бити утрошен у путовање возом до Мостара.

 

/Срна/