ПАЛЕ- Почео седмодневни дјечији биатлон камп

897

На Палама и Двориштима, на Јахорини, данас је почео седмодневни дјечији биатлон камп на којем учествује око 50 дјевојчица и дјечака из Србије, Хрватске, Македоније и БиХ, рекао је Срни предсједник биатлон комисије Ски-савеза БиХ Мирослав Горета.
Горета је истакао да ће током кампа врхунски стручњаци упознати дјецу од девет до 14 година о овом спорту и анимирати их да му се озбиљније посвете.

„Са дјецом ће се највише радити на усавршавању гађања, а такмичарске мете и оружје на којима ће дјеца тренирати обезбиједио је Биатлон савез Хрватске“, рекао је Горета и додао да ће дјеца два пута дневно имати тренинге у спортској дворани „Пеки“ на Палама и на Двориштима.

Он је нагласио да је камп резултат договора који је постигнут на Биатлон конференцији балканских земаља, која је одржана у мају у Ријеци.

„Бенефите које носе кампови овог типа препознали су и други савези у региону, а Смучарском клубу `Романија`, као техничком организатору, ово значи и својеврсно признање јер су се у савезима и руководили тиме да тај сегмент повјере клубу који има услове да буде добар домаћин“, истакао је Горета.

Он је напоменуо да ће у недјељу, 25. августа, сви полазници кампа учествовати на Ски-ролер трци „Пале 2019“, организованој поводом Дана и крсне славе општине Пале – Успења Пресвете Богородице, и кроз ту јединствену манифестацију на овим просторима упознати све о дражима нордијских дисциплина.

Организатор кампа је Ски-савез БиХ, а технички организатор Смучарски клуб „Романија“ са Пала.
/Срна/