ПАЛЕ- Почео турнир у уличној кошарци

1301

На Палама је вечерас почео традиционални турнир у уличном баскету „„Strееtbаll Pale 2018“ који се налази на ФИБА ранг-листи и има међународни карактер.
Турнир се игра под заштитним знаком ФИБА три на три, а епитет међународни носи јер ће се баскеташи из региона борити за новчану награду од 1.000 евра и право учешћа на Челенџеру у Лињану у Италији.

Један од организатора турнира Марко Лазаревић рекао је да имају пријављених 25 сениорских екипа, 12 јуниорских и пет екипа у конкуренцији дјевојака са подручја цијеле БиХ, Србије и Црне Горе.

Он је додао да се турнир одржава по 15. пут и има најдужу и најбогатију традицију у БиХ, а циљ је промоција баскета три на три, која ће 2020. године на Олимпијским играма у Токију постати званично олимпијска дисциплина.

„Овај спорт је у експанзији и надамо се да ћемо и ми дати свој допринос у његовом даљем развоју“, истакао је Лазаревић за Срну, те додао да су најпознатија имена која ће учествовати на овогодишњем турниру Синиша Штембергер и Милијан Боцка, бивши професионални кошаркаши.

Такмичење се одржава на спортским теренима на Корану.

 

/Срна/